Proteínové palacinky s cvrčkovou múkou

Použite cvrčkovú múku bohatú na živiny a za 10 minút viete pripraviť tento skvelý recept plný bielkovín, navyše úplne bez lepku !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Prezrieť galériu 1 fotografia
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 min Čas varenia 15 min Celkový čas 25 min
Porcie: 6
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Použite cvrčkovú múku bohatú na živiny a za 10 minút viete pripraviť tento skvelý recept plný bielkovín, navyše úplne bez lepku ! Tieto proteínové palacinky sú ideálne na raňajky, či po cvičení na doplnenie proteínov do vašej stravy. 

Viac o využití cvrčej múky sa dočítate v našom článku: "Hmyz ako potravina budúcnosti".

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. V miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu, soľ, škoricu a hnedý cukor, kým sa dobre nespoja.

  2. V malej miske vyšľahajte vajíčka s jogurtom, vanilkou a maslom. Mokré prísady pridajte do suchých prísad, následne pridajte ½ šálky vody a šľahajte, kým sa dobre nespoja.

  3. Panvicu vymastite maslom alebo kokosovým olejom a na každú palacinku použite asi 2-3 polievkové lyžice cesta. Opekaje 2 min. z každej strany až kým nie sú zlatavé.

    Dobrú chuť !

Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

RUPIAHTOTO Toto Slot Toto 4D Togel Slot Slot88