Banánový chlieb s cvrčkovou múkou

Použite cvrčkovú múku bohatú na živiny a za 10 minút viete pripraviť tento skvelý recept plný bielkovín, navyše úplne bez lepku !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 fotografia
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 min Čas varenia 45 min Celkový čas 55 min
Porcie: 8
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Použite cvrčkovú múku bohatú na živiny a za 10 minút viete pripraviť tento skvelý recept plný bielkovín, navyše úplne bez lepku ! Skvelý na raňajky, či po cvičení na doplnenie proteínov do vašej stravy. Tento banánový chlebík chutí skvele !

Viac o využití cvrčej múky sa dočítate v našom článku: "Hmyz ako potravina budúcnosti".

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Predhrejte si rúru na 175°C. 

  2. V mise zmiešajte banány a rozpustené maslo, kým sa úplne nespoja. Potom pridajte sódu bikarbónu, soľ, kokosový cukor a 1 rozšľahané vajce.

  3. Po vymiešaní pridajte vanilkový extrakt, espresso shot pri izbovej teplote, kakao a na záver primiešajte cvrčkovú múku.

  4. Dajte piecť do obdĺžnikovej formy do vyhriatej rúry na cca. 45-50 min na 175 stupňov. 

    Dobrú chuť! 

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit
Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *