Talianske hubové rizoto so sušenými paradajkami

Preneste sa do Talianska a pripravte si s nami výborné talianske hubové rizoto so sušenými paradajkami a parmezánom !
pinit Prezrieť galériu 3 fotografie
Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 10 min Čas varenia 30 min Čas odpočívania 5 min Celkový čas 45 min
Porcie: 4
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Kto by nemiloval atmosféru Talianska a jeho chute? Urobte si doma toto výborné talianske hubové rizoto so sušenými paradajkami a parmezánom. Spojenie chuti ryže Arborio, húb, bieleho suchého vínka a parmezánu vám zaručene bude chutiť a pripomenie slnkom zaliate Taliansko.

Jeho tajomstvo spočíva v pomalom varení ryže postupným prilievaním vývaru a v častom miešaní. O to lepšie však chutí a vynikne tak jeho krémová konzistencia.

Ingrediencie

Postup prípravy

Video
Vypnuté Zapnuté

  1. V hlbšej panvici si rozpálime slnečnicový olej, na ktorom do zlatova osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

  2. Následne pridáme ryžu a krátko orestujeme na cibuľke a cesnaku. Podlejeme bielym vínom, premiešame a minútku spolu povaríme.

  3. Pridáme nakrájané šampiňóny, ako aj namočené sušené hríby ak máme k dispozícii a premiešame. 

  4. Priebežne pridávame vývar po naberačkách tak, aby bola ryža zaliata a necháme podusiť za občasného miešania. Dusíme na miernom plameni cca. 20 minút.

  5. Ryža musí byť polomäkká, teda “al dente” a rizoto má mať krémovú konzistenciu. Pred dokončením, pridáme studené maslo, nastrúhaný parmezán a sušené paradajky. Premiešame, odstavíme zo sporáku a necháme prikryté pokrievkou 5 minút, aby sa chute spojili.

  6. Podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť!

Kľúčové slová: rizoto, hríby

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit
Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *