Opekané rezance so zeleninou a morčacím mäsom

Ryžové rezance so zeleninou a morčacím mäsom sú vynikajúcim zdravým a rýchlym jedlom !
pinit Prezrieť galériu 3 fotografie
Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 15 mins Čas varenia 30 mins Celkový čas 45 min
Porcie: 6
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Ryžové rezance so zeleninou a morčacím mäsom sú vynikajúcim zdravým a rýchlym jedlom. Hotové sú do polhodinky, teda ak nemáte čas na dlhé varenie, je toto ideálny recept pre vás. Ryžové rezance sú prirodzene bez lepku, teda tento recept je vhodný aj pre bezlepkáčov !

Pridať môžete zeleninu, ktorú máte doma, ideálna je však mrkva, pór, či paprika. Na posypanie, či záverečné ochutenie sú vynikajúce mikrobylinky, opražené arašidy, či pražená cibuľka.

Ingrediencie

Postup prípravy

Video
Vypnuté Zapnuté

  1. Ako prvé si nakrájame cibuľku, cesnak a zázvor na menšie kocky a pripravíme si wok alebo hlbšiu panvicu s pokrievkou a dáme do nej rozpáliť slnečnicový olej. Vložíme nakrájanú cibuľu, s cesnakom a zázvorom a mierne osmažíme.

  2. Mäsko si umyjeme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré vložíme do panvice na zohriaty olej, premiešame a necháme dusiť.

  3. Mäso osolíme a okoreníme a ak treba, podlejeme trochou vody. Pridáme na pásiky nakrájanú zeleninu, premiešame a necháme spolu zhruba ešte 10 minút podusiť.

  4. Medzitým si pripravíme ryžové rezance a to podľa návodu na obale. Rezance dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a necháme prikryté cca. 4-5 minút do zmäknutia. Následne scedíme.

  5. Keď máme ryžové rezance hotové a mäsko so zeleninou vo woku udusené, môžeme podávať. Na panvici si rozohrejeme lyžicu oleja a sprudka osmažíme množstvo ryžových rezancov podľa počtu porcií, ktoré ideme podávať, nakoľko čerstvo osmažené je toto jedlo najlepšie. Rezance poleje 1 lyžicou sójovej omáčky a premiešame. Následne pridáme už pripravené morčacie mäso so zeleninou a 1-2 min. spolu opečieme. 

  6. Dáme na tanier a podávame posypané mikrobylinkami, smaženou cibuľkou alebo arašidmi.

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *