Quinoa so zeleninou, marinovaným tofu a arašidmi

Zdravý a rýchly recept bez lepku inšpirovaný Áziou, po ktorom budete plný energie !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 4 fotografie
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 min Čas varenia 20 min Celkový čas 35 min
Porcie: 4

Popis

Zdravý a rýchly recept, po ktorom budete plný energie ! Quinoa, ako superpotravina plná bielkovín, nielen že zasýti, ale pôsobí priaznivo aj na trávenie, pomáha znižovať hladiny cholesterolu a je to taktiež silný antioxidant. Tofu namarinované v sójovej omáčke a bylinkách, dodá tomuto jedlu ázijský šmrnc :)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do stredného hrnca si dáme zohriať osolenú vodu a keď nám voda zovrie, pridáme na menšie ružičky pokrájanú brokolicu. Brokolica je ešte chutnejšia, ak ju namiesto varenia pripravíme na pare. Varíme cca. 5-7 minút do mierneho zmäknutia tak, aby nám nestratila krásnu zelenú farbu.

  2. Tofu si nakrájame na kocky, vložíme do misky a namarinujeme ho v sójovej omáčke, okoreníme, pridáme bylinky aké máme radi, vynikajúce je pridať do domácej marinády aj sézam. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.

  3. Základom tohto receptu je samozrejme quinoa, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale /ja ju dávam variť do osolenej vody v pomere 1:2 a tesne pred koncom odstavím zo sporáku a prikryjem utierkou/.

  4. Medzitým, kým sa nám uvarí brokolica, quinoa a namarinuje tofu, si vo woku zohrejeme slnečnicový olej, pridáme nakrájaný pór a nadrobno nakrájaný cesnak. Chvíľku osmažíme, následne znížime teplotu a pridáme nakrájanú mrkvu a znova chvíľku podusíme. 

  5. Keď sa nám pór a mrkva jemne podusili, pridáme mrazené edamame /zväčša bývajú predvarené/, ochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou a premiešame.

  6. Nakoniec pridáme scedenú uvarenú brokolicu a quinou, dobre premiešame a odstavíme zo sporáka. Takto necháme, aby sa všetky skvelé chute spojili pod pokrievkou aspoň 5 minút.

  7. Na záver, si opražíme na panvici namarinované tofu zhruba 5 minút.

  8. Podávame na tanier a posypeme opečeným tofu, arašidmi, prípadne aj sézamom :)

    Dobrú chuť! 

Kľúčové slová: quinoa

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit
Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *