Cviklové fašírky a tekvicový prívarok

Tento recept poteší nejedného vegetariána, ale aj mäsožrúta. Lahodné cviklové fašírky a tekvicový prívarok sú výživným a rýchlym obedom, ktorý si môžete pripraviť bez lepku.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 2 fotografie
Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 30 mins Čas varenia 20 mins Celkový čas 50 min
Porcie: 4
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Tento výborný recept poteší nejedného vegetariána, ale aj mäsožrúta. Lahodné cviklové fašírky a tekvicový prívarok sú zdravým a výživným obedom, či večerou.

Podávať ich môžete s pečenými zemiakmi, alebo akoukoľvek prílohou, ktorú máte radi. U nás je toto jedno z najobľúbenejších jedál.

Ingrediencie

Na prípravu cviklových fašírok budete potrebovať:

Na prípravu tekvicového prívarku budete potrebovať:

Postup prípravy

  1. Cviklu rozmixujeme v miske tyčovým mixérom a pridáme do misky k nastrúhanej mrkve, nadrobno nakrájanej cibuľke a ovseným vločkám.

  2. Pridáme 2 vajíčka a zmes dochutíme roztlačenými strúčikmi cesnaku, soľou, korením, rascou a majoránkou. Celú zmes dobre premiešame.

  3. Zahustíme múkou tak, aby nám vznikla tuhšia zmes, z ktorej možeme tvarovať fašírky. Následne ich môžeme obaliť v strúhanke a poukladať na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. Cviklové fašírky pečieme na 180 stupňov cca. 30minút tak, aby boli pekne chrumkavé zvrchu a jemné vo vnútri.

  5. Do vyhriatej rúry, na plech vystlaný papierom na pečenie, spolu s fašírkami môžeme dať piecť aj pokrájané zemiaky, posypané soľou, korením a bylinkami či rascou podľa chuti. 

  6. Medzitým kým sa nám pečú fašírky, si pripravíme tekvicový prívarok. V strednom hrnci necháme zohriať slnečnicový olej, na ktorom osmažíme zľahka nadrobno nakrájanú cibuľu. Nastrúhame si tekvicu a mrkvu, ktoré pridáme do hrnca a krátko spolu podusíme. 

  7. Podusenú tekvicu dochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, soľou, korením, bylinkami. Môžeme pridať aj suché biele víno pre zvýraznenie chuti, ktoré chvíľku povaríme, aby sa odparil alkohol.

  8. Keď je tekvica zmäkla a vnikol nám jemný prívarok, odstavíme zo sporáka a pridáme z lyžicu masla a parmezán. Premiešame a na 5 minút necháme prikryté.

  9. Cviklové fašírky a zemiaky sú upečené, tekvicový prívarok hotový a my môžeme túto dobrotu podávať !

    Dobrú chuť!

Kľúčové slová: fašírky, prívarok

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *