Obľúbené sladké raňajky pre malých i veľkých !
Snáď každý pozná z detstva tradičnú krupicovú kašu, nazývanú aj gríska. My sme ju vylepšili pridaním uvarenej ryže a vznikne vynikajúca raňajková kaša, ktorá nielenže pripomína obľúbenú mliečnu ryžu z obchodu, ale navyše si ju môžete ochutiť ako len chcete. U nás vyhrali kakao, orechy a černice 🙂
-
Čas prípravy:
cca. 20 minút
-
Náročnosť:
★☆☆☆☆
-
Počet hlavných ingrediencií:
4
-
Počet porcií:
z tohto receptu vyjdú cca. 2 porcie
Suroviny
Na prípravu ryžovej grísky v kokosovej miske budete potrebovať:
- 1 hrnček uvarenej ryže
- 1-2 PL detskej krupice
- 1 hrnček mlieka /môžete použiť aj rastlinné mlieko alebo klasické kravské v BIO kvalite/
- 2 lyžičky medu
- 1-2 lyžičky masla
- kakao /na posypanie/
- orechy /na posypanie/
- sezónne ovocie /ja som použila mrazené černice zo záhrady/
Postup prípravy
1) Ryžu si uvaríme vopred podľa návodu na obale /ja varím v pomere 1:2 vo vode, až kým nevznikne hustejšia zmes a tesne pred koncom odstavím zo sporáku a prikryjem utierkou/.
2) Do menšieho hrnca dáme zohriať mlieko, následne do neho pridáme uvarenú ryžu a chvíľu spolu povaríme.
3) Stiahneme teplotu na minimum, prípadne môžeme odstaviť zo sporáku. A nakoniec začneme vmiešavať za stáleho miešania detskú krupicu dovtedy, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. My máme radi grísku redšiu 😊
4) Tak a ryžová gríska je hotová ! Servírujeme ju do misiek, navrch dáme za lyžičku medu a ak máme radi, tak aj kúsok masla pre ešte lepšiu chuť. Posypeme kakaom, nasekanými orechmi a sezónnym ovocím a môžeme podávať.
Dobrú chuť!