Valentínske bezlepkové srdiečka s mascarpone krémom
Popis
Pripravte si s nami valentínske bezlepkové srdiečka z medového cesta s lahodným mascarpone krémom, ktorými zaiste potešíte vašich milovaných členov rodiny !
Vedeli ste, že Deň svätého Valentína vznikol pôvodne ako kresťanský sviatok na mučeníka menom Svätý Valentín? Viaže sa k legende, podľa ktorej sv. Valentín vrátil zrak slepej dcére svojho žalárnika a pred popravou jej napísal list podpísaný "Tvoj Valentín". Početné neskoršie dodatky k legende ju spojili s témou lásky a jej romantického vyznania. Prostredníctvom neskorších ľudových tradícií sa stal 12. február významnou kultúrnou, náboženskou a najmä obchodne zameranou oslavou romantiky a lásky v mnohých regiónoch sveta.
Naše valentínske srdiečka sú jednoduché a rýchle na prípravu a ozdobiť ich môžete podľa vašej fantázie. Dotvoriť ich môžete romantickým ružovým krémom, vďaka ktorému vyznáte lásku svojim najmilším. Prajeme Vám krásneho Valentína !
Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami :)
Ingrediencie
Na prípravu srdiečok budete potrebovať:
Na prípravu krému budete potrebovať:
Na ozdobu:
Postup prípravy
-
Príprava cesta
Do väčšej misky si pripravíme odváženú bezlepkovú múku, do ktorej postupne primiešavame sypké suroviny, teda preosiaty práškový cukor, prášok do pečiva a dôkladne premiešame. Následne pridáme vajíčka, med a maslo v izbovej teplote a vymiešame tuhšie cesto.
Pozn.: V prípade, ak chceme spraviť aj kakaovú verziu cesta, suroviny si rozdelíme na polovicu do 2 misiek a do jedného cesta primiešame aj kakao. Obe cestá vymiesime štandardným spôsobom do tuhšej konzistencie.
-
Cesto si rovnomerne vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca. 3 mm a vykrajujeme menšie srdiečka. Vykrojené srdiečka ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre zhruba 5-7 minút na 180 st. podľa typu rúry. Podľa možnosti sledujeme srdiečka v rúre, či sú správne upečené.
-
Upečené srdiečka vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.
-
Príprava krému
Šľahačku a mascarpone si jemne vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom mixérom do tuhej konzistencie. Nešľaháme príliš dlho, aby sme krém neprešľahali, lebo nám môžu vzniknúť malé hrudky.
Pozn.: Ak si chceme pripraviť aj "valentínsku "ružovú verziu krému, polku krému preložíme do druhej misky a opatrne primiešame metličkou malinový sirup až kým nedosiahneme ružovú farbu, ktorú chceme.
-
Cukrárske vrecko si naplníme krémom a ozdobne plníme upečené srdiečka. Zdobíme podľa fantázie.
Dobrú chuť !