Valentínske bezlepkové srdiečka s mascarpone krémom

Valentín sa blíži a my sme si pre vás pripravili recept na valentínske srdiečka bez lepku s vynikajúcim mascarpone krémom, ktorými zaiste potešíte vašich milovaných !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Prezrieť galériu 1 fotografia
Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 50 min Čas varenia 10 min Celkový čas 1 hod
Porcie: 15
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Pripravte si s nami valentínske bezlepkové srdiečka z medového cesta s lahodným mascarpone krémom, ktorými zaiste potešíte vašich milovaných členov rodiny !

Vedeli ste, že Deň svätého Valentína vznikol pôvodne ako kresťanský sviatok na mučeníka menom Svätý Valentín? Viaže sa k legende, podľa ktorej sv. Valentín vrátil zrak slepej dcére svojho žalárnika a pred popravou jej napísal list podpísaný "Tvoj Valentín".  Početné neskoršie dodatky k legende ju spojili s témou lásky a jej romantického vyznania. Prostredníctvom neskorších ľudových tradícií sa stal 12. február významnou kultúrnou, náboženskou a najmä obchodne zameranou oslavou romantiky a lásky v mnohých regiónoch sveta.

Naše valentínske srdiečka sú jednoduché a rýchle na prípravu a ozdobiť ich môžete podľa vašej fantázie. Dotvoriť ich môžete romantickým ružovým krémom, vďaka ktorému vyznáte lásku svojim najmilším. Prajeme Vám krásneho Valentína !

Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami :) 

Ingrediencie

Na prípravu srdiečok budete potrebovať:

Na prípravu krému budete potrebovať:

Na ozdobu:

Postup prípravy

  1. Príprava cesta

    Do väčšej misky si pripravíme odváženú bezlepkovú múku, do ktorej postupne primiešavame sypké suroviny, teda preosiaty práškový cukor, prášok do pečiva a dôkladne premiešame. Následne pridáme vajíčka, med a maslo v izbovej teplote a vymiešame tuhšie cesto.

    Pozn.: V prípade, ak chceme spraviť aj kakaovú verziu cesta, suroviny si rozdelíme na polovicu do 2 misiek a do jedného cesta primiešame aj kakao. Obe cestá vymiesime štandardným spôsobom do tuhšej konzistencie.

  2. Cesto si rovnomerne vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca. 3 mm a vykrajujeme menšie srdiečka. Vykrojené srdiečka ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre zhruba 5-7 minút na 180 st. podľa typu rúry. Podľa možnosti sledujeme srdiečka v rúre, či sú správne upečené.

  3. Upečené srdiečka vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.

  4. Príprava krému

    Šľahačku a mascarpone si jemne vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom mixérom do tuhej konzistencie. Nešľaháme príliš dlho, aby sme krém neprešľahali, lebo nám môžu vzniknúť malé hrudky. 

    Pozn.: Ak si chceme pripraviť aj "valentínsku "ružovú verziu krému, polku krému preložíme do druhej misky a opatrne primiešame metličkou malinový sirup až kým nedosiahneme ružovú farbu, ktorú chceme.

  5. Cukrárske vrecko si naplníme krémom a ozdobne plníme upečené srdiečka. Zdobíme podľa fantázie.

    Dobrú chuť !

Kľúčové slová: bez lepku, valentin

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

RUPIAHTOTO Toto Slot Toto 4D Togel Slot Slot88