Talianske batátové gnocchi

Recept na batátové gnocchi pre všetkých milovníkov talianskej kuchyne ! Výroba domácich gnocchov trochu potrápi, no výsledok rozhodne stojí za to.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 3 fotografie
Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 30 min Čas varenia 30 min Celkový čas 1 hod
Porcie: 4
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Recept pre všetkých fajnšmekrov a milovníkov talianskej kuchyne ! Výroba domácich gnocchov Vás môže trošku potrápiť, ale výsledok stojí naozaj za to. Odporúčame pripraviť gnocchov viac, prípadne z dvojitej dávky a jednoducho ich hotové zamraziť na inokedy. Ušetrí Vám to kopec času. 

Omáčku si môžete pripraviť akúkoľvek, môžete ich taktiež podávať aj na sladko. U nás však vyhráva omáčka z kvalitného prosciutta opraženého na masle, cesnakových lupienkoch a šalvii. Keď gnocchi posypete parmezánom, vykúzlite naozaj dokonalý obed !

Ingrediencie

Na prípravu gnocchov budete potrebovať:

Na prípravu omáčku budete potrebovať:

Postup prípravy

Príprava gnocchov

  1. Vopred si uvaríme ošúpané a na kocky nakrájané batáty v osolenej vode cca. 15 minút až do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.

  2. Vychladnuté batáty presunieme do väčšej misky, roztlačíme vidličkou na hustú kašu, osolíme a premiešame. Pridáme múku a vypracujeme nelepivé cesto. 

  3. Cesto rozdelíme na 8 častí a z každej časti vyválkame valček s priemerom asi 1-2 cm a postupne odkrajujeme z neho zhruba 2 centrimetrové kúsky.

  4. Pripravené gnocchi nahádžeme do hrnca, kde sme si nechali zovrieť osolenú vodu a varíme ich až pokým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy ich vyberieme a odložíme do misky.

Príprava omáčky

  1. Vo woku alebo hlbšej panvici si pripravíme omáčku - na masle si opražíme prosciutto nakrájané na kúsky, pridáme cesnak, šalviu a štipku soli. Keď sa nám spoja chute, pridáme do woku pripravené gnocchi, premiešame, odstavíme zo sporáka. Na koniec posypeme parmezánom a podávame.

Kľúčové slová: gnocchi,

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit
Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *