Kelový prívarok s brokolicovými fašírkami

Kelový prívarok je stará klasika, avšak kel je zeleninou plnou vitamínov, vynikajúcou na posilnenie imunity či zlepšenie trávenia. 
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
kelovy_privarok_ekobionatura pinit Prezrieť galériu 2 fotografie
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 30 min Čas varenia 26 min Celkový čas 56 min
Porcie: 6
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Ďalší recept zo série prívarok s fašírkou, avšak v zdravej a modernej verzii. Kelový prívarok je stará klasika, avšak kel je zeleninou plnou vitamínov, vynikajúcou na posilnenie imunity či zlepšenie trávenia

My sme si k tomu prípravku zvolili zeleninové fašírky, tentokrát z brokolice, ktorá sa ideálne hodí ku kelu a spolu vytvoria chutný, zdravý a ľahko stráviteľný obed !

Ingrediencie

Na prípravu kelového prívarku budete potrebovať:

Na prípravu brokolicových fašírok budete potrebovať:

Postup prípravy

  1. Príprava kelového prívarku

    Začneme prípravou kelového prívarku a to tak, že si nakrájame cibuľku nadrobno, kel rozoberieme a listy nakrájame na rezance, zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Do väčšieho hrnca dáme rozohriať BIO slnečnicový olej, na ktorom osmažíme cibuľku. Následne pridáme nakrájané zemiaky a kel, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a celé to dôkladne premiešame. Necháme dusiť a medzitým si pripravíme fašírky.

Príprava brokolicových fašírok

  1. Fašírky si pripravíme tak, že si uvaríme rozobratú brokolicu na ružičky do mäkka. Potom ju vložíme do misky a roztlačíme vidličkou spolu s uvarenými zemiakmi. Pridáme do nej nakrájanú cibuľku na kocky, roztlačený cesnak, vajíčka, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, rascu a trochu červenej papriky a celé premiešame. Zmes zahustíme buď lyžicou múky alebo nastrúhaným zemiakom tak, aby nám vznikla hmota ktorá sa dá tvarovať do fašírok.

  2. Pripravíme si plech s papierom na pečenie a rozohrejeme si rúru na 180 stupňov. Z pripravenej zmesi tvarujeme menšie fašírky, ktoré obalujeme v (klasickej alebo bezlepkovej) strúhanke /tento krok môžeme aj vynechať, avšak obalené strúhanke sú chutnejšie a chrumkavejšie :)/ a poukladáme ich na plech. Pečieme na 180 stupňov cca. 25 minút.

Záverečná fáza

  1. Kým sa nám fašírky pečú, vrátime sa k prívarku, kde sa nám v hrnci medzičasom uvaril kel a zemiaky. Do hrnca pridáme roztlačený cesnak, dochutíme bylinkami, prípadne soľou a korením, premiešame. 

  2. Na záver do prívarku môžeme pridáť múku rozmiešanú metličkou v mlieku a tým ho zahustíme alebo prívarok môžeme zahustiť 1 nastrúhaným zemiakom, ak je to potrebné. Aby sa nám prívarok nezrazil, do mlieka s múkou pridáme za naberačku prívarku a premiešame, až potom vylejeme do hrnca a zahusťujeme. Premiešame, ešte 2-3 minúty prevaríme a prívarok je hotový.

Kľúčové slová: prívarok, fašírky, kel, brokolica

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit
Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *