Obaľované šampiňóny Portobello

Poďte si s nami pripraviť šampiňóny Portobello, ktoré bežne nájdete v obchodoch! Chuťovo výborné šampiňóny sú po upečení chrumkavé a vo vnútri šťavnaté.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Prezrieť galériu 3 fotografie
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 min Čas varenia 20 min Celkový čas 40 min
Porcie: 4
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Už bežne dostupné šampiňóny Portobello sme sa rozhodli pripraviť v rúre na štýl vysmážaných šampiňónov a naozaj nás milo prekvapili. Chuťovo výborné šampiňóny sú po upečení chrumkavé a vo vnútri šťavnaté.

Šampiňóny Portobello sú dokonca zdrojom niekoľkých dôležitých živín, ako napr. riboflavínu či draslíka a môžete ich pripraviť na niekoľko spôsobov. Príprava v rúre je omnoho zdravšia ako klasický spôsob vysmážania, keďže sme nepoužili ani kvapku oleja a šampiňóny nestratili na chuti, či chrumkavosti, práve naopak !

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Šampiňóny si očistíme, zbavíme hlúbiku a nakrájame na cca. 2-3 cm široké prúžky. Necháme vysušiť a potom ich osolíme a okoreníme.

  2. Pripravíme si 3 misky na trojobal a medzitým si rozohrejeme rúru na 180st. Do prvej misky si pripravíme múku, v druhej miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a v tretej miske zmiešame strúhanku so soľou, korením, sézamom, bylinkami alebo chilli. 

  3. Prúžky šampiňónov Portobello postupne obaľujeme v múke, vajíčkach a strúhanke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Ja vždy pridám do rúry aj na plátky nakrájané zemiaky a inú zeleninu, ktorú mám doma a hneď mám pripravenú aj prílohu. 

  4. Pečieme na 180 stupňov cca. 20 minút a podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo domácim cesnakovým dressingom.

Kľúčové slová: šampiňóny, portobello
Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *