Bezlepkové cookies

Dnes sme si pripravili dokonalé bezlepkové cookies z mandľovej múky s lahodnou bielou čokoládou !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Prezrieť galériu 1 fotografia
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 min Čas varenia 15 min Celkový čas 30 min
Porcie: 15
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Dnes sme si pripravili dokonalé bezlepkové cookies z mandľovej múky s lahodnou bielou čokoládou !

Máme pre vás dokonca 2 verzie týchto úžasných sušienok bez lepku, ktorým ulahodíte všetkým mlsným jazýčkom. Čokoládová a ovocná verzia tohto receptu sa vynikajúco dopĺňa s bielou čokoládou a chrumkavou sušienkou na vrchu. Tieto cookies sú na nerozoznanie od lepkových a mandľová múka je navyše veľmi zdravá - obsahuje zdraviu prospešné tuky z mandlí, ktoré pomáhajú znížiť cholesterol a množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov.

Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.

Ingrediencie

Na cesto budete potrebovať:

Na ozdobenie:

Postup prípravy

  1. Pripravíme si väčšiu misku, kde zmiešame sypké suroviny, teda múku, soľ a sódu bikarbónu. A predhrejeme si rúru na zhruba 170-180 stupňov.

  2. Maslo s cukrom šľaháme mixérom do jemnej konzistencie cca. 3 minúty. Následne zašľaháme 1 vajíčko a vanilku prípadne vanilkový cukor.

  3. K vyšľahanému maslu s cukrom a vajíčkom, pridáme sypké ingrediencie a jemne premiešame, aby sa nám zmes spojila.

    Ak chceme 2 verzie sušienok, takto pripravenú zmes si rozdelíme na 2 rovnaké časti:

    • čokoládová verzia - do 1. polovice cesta primiešame tmavé holandské kakao a najemno nasekané orechy
    • ovocná verzia - do 2. polovice cesta primiešame sušené ovocie podľa chuti

    Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu.

  4. Pripravíme si veľký plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Z cesta začneme tvarovať rovnako veľké guličky o veľkosti golfovej loptičky a ukladáme na plech. Na plechu guličky mierne prstami roztlačíme na výšku cca. 4 mm. Do stredu spravíme prstom jamku a nalejeme roztopenú bielu čokoládu (buď cukrárskym vreckom alebo lyžičkou), na ktorú položíme kúsok sušienky (podľa chuti - tento krok môžete aj vynechať).

  5. Pečieme zhruba 12-15 minút na cca. 170-180 st. (záleží od typu rúry) podľa toho, akú konzistenciu chceme dosiahnuť. Ak ich chceme extra chrumkavé, pečieme dlhšie.

    Dobrú chuť !

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *