Bezlepkový toastový chlieb

Hľadáte recept na dokonalý toastový chlieb bez lepku? Tento bezlepkový toastový chlieb je ideálny na prípravu chrumkavých plnených toastov...
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 2 fotografie
Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 15 min Čas varenia 50 min Čas odpočívania 70 min Celkový čas 2 hod 15 min
Porcie: 15
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Hľadáte recept na dokonalý toastový chlieb bez lepku? Tento bezlepkový toastový chlieb je ideálny na krájanie na toasty a prípravu sendvičov - zlatavý a chrumkavý zvrchu a mäkkučký vatový vo vnútri.

Chlebík chutí najlepšie zapečený v toastovači alebo sendvičovači a je na nerozoznanie od klasického lepkového. Obložiť ho môžete obľúbenou zeleninou, šunkou, syrom, či údeným lososom, ale výborne chutí aj na sladko ako francúzsky toast.

Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.

Ingrediencie

Na cesto budete potrebovať:

Postup prípravy

  1. Do väčšej misy si odvážime múku, pridáme soľ, cukor, sódu bikarbónu a sušené droždie a premiešame. Postupne pridávame vodu a miesime kuchynským robotom s hnetacím hákom zhruba 3 minúty. 

  2. Medzitým si vyšľaháme bielka so štipkou soli a lyžičkou octu do tuhého snehu.
  3. Do vymieseného cesta postupne začneme pridávať olej a zapracujeme do cesta. Nakoniec do cesta opatrne vmiešavame vyšľahané bielka.
  4. Takto pripravené cesto prikryjeme a odložíme kysnúť na teplé a suché miesto na zhruba 45 minút.
  5. Po prvotnom nakysnutí cesto opatrne premiesime a preložíme do formy na toastový chlieb vystlanej papierom na pečenie. Opäť prikryjeme a necháme dokysnúť ešte aspoň 20-25 minút.
  6. Vykysnutý toastový chlebík dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 210 stupňov na prvých 10 minút a potom teplotu znížime na 170-180 stupňov a dopekáme ešte zhruba 40-45 minút.

  7. Upečený chlebík vyberieme z formy na mriežku ihneď po vybratí z rúry vychladnúť. Ak poklepkáme prstom zospodu chlebíka, mal by sa ozvať dutý zvuk - vtedy je chlebík dobre upečený.

    Dobrú chuť !

Kľúčové slová: pečivo

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *