Bezlepkové tiramisu do pohára
Popis
Neviete aký dezert si pripraviť na letné popoludnie, ktorého príprava Vám nezaberie viac ako pár minút? S naším receptom na bezlepkové tiramisu do pohárov môžete jednoducho pripraviť neodolateľný taliansky dezert, ktorý chutí úžasne a vyzerá ešte lepšie. Užite si osviežujúce tiramisu s vrstvami jemných piškót, krémovej chuti mascarpone a aromatickej kávy.
Pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové piškóty, najlepšie sa hodia talianske piškóty savoiardi. Taktiež si môžete spraviť bezlaktózovú verziu tohto receptu a to nahradením klasického mascarpone jeho rastlinnou verziou. Tiramisu najlepšie chutí vychladené a odstáte na pár hodín v chladničke.
Dobrú chuť !
Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.
Ingrediencie
Na prípravu ľadovej kávy budete potrebovať:
Postup prípravy
-
Vo väčšej miske si naprv pripravíme krém. Ručným šľahačom alebo kuchynským robotom vyšľaháme mascarpone so smotanou a cukrom do nadýchanej krémovej konzistencie.
-
Do malej misky si pripravte kávu, ktorá bude slúžiť na namáčanie piškót.
-
Do každého pohára umiestnite na dno jednu piškótu, ktorú predtým jemne namočíte do pripravenej misky s kávou. Mali by ste byť opatrní, aby ste úplne nenasiakli, inak sa môžu rozpadávať.
Ak sú piškóty príliš dlhé, môžete ich predtým prispôsobiť veľkosti pohárov. Môžete ich nalámať alebo nakrájať.
-
Na piškóty v každom pohári pridajte vrstvu krému. Postup opakujte s ďalšou vrstvou piškót namočených v káve a ďalšou vrstvou krému.
-
Vrch každého tiramisu v pohári posypte vrstvou kakaa.
-
Zakryte poháre a dajte ich do chladničky na minimálne 2-3 hodiny (avšak ideálne cez noc), aby sa tiramisu dobre prepojilo a stuhlo.
-
Pred podávaním môžete na vrch pridať ešte trochu čerstvého kakaa alebo dozdobiť čokoládovými hoblinkami pre dokonalú chuť.
Tip: Pamätajte, že pri príprave tiramisu je dôležité použiť čerstvé ingrediencie a kvalitné suroviny pre najlepší výsledok.
Dobrú chuť !