Bezlepkové magdalénky

Pripravte si s nami bezlepkové magdalénky, ktoré sú vynikajúcim dezertom k poobednej káve alebo čaju, prípadne deťom na desiatu, či snack !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 2 fotografie
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 min Čas varenia 15 min Celkový čas 30 min
Porcie: 8
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Naše bezlepkové magdalénky majú chrumkavé maslové okraje a jemný stred plný vanilkovo-orieškovej chuti. Na prípravu použijeme obľúbenú a zdravú mandľovú múku a nikto nespozná, že tieto magdalénky sú bezlepkové

Pripravte si s spoločne deťmi tento lahodný dezert v podobe malých vanilkových koláčikov na perfektnú desiatu do školy alebo ich podávajte s horúcim kakaom alebo šálkou čaju, či kávy pre dokonalý relax. Najlepšie chutia do polovice namočené v čokoládovej poleve.

Prajeme Vám dobrú chuť !

Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.

Ingrediencie

Na cesto budete potrebovať:

Na čokoládovú polevu budete potrebovať:

Postup prípravy

  1. Maslo a med si rozpustíme na miernom plameni v menšom hrnci, až kým sa nerozpustia. Priebežne premiešavame.

  2. Zvlášť si zmiešame sypké suroviny vo väčšej miske - obe múky, prášok do pečiva, štipku soli, vanilku a cukor.

  3. Do takto pripravenej zmesi zo sypkých surovín, pridáme rozpustené maslo s medom a jemne zašľaháme vajíčka.

  4. Vznikne nám jemné cesto, ktoré vylejeme do vopred vymastenej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov zhruba 15 minút  (podľa typu rúry).

  5. Magdalénky môžete pred podávaním namočiť do polovice ich tvaru do čokolády alebo posypať práškovým cukrom.

    Tip: Roztopte trochu horkej čokolády s trochou masla a polovicu každej magdalénky ponorte do čokolády. Ak chcete, aby bola čokoláda hladká a krehká, môžete čokoládu temperovať.

    Prajeme Vám dobrú chuť ! 

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *