Bezlepkové magdalénky
Popis
Naše bezlepkové magdalénky majú chrumkavé maslové okraje a jemný stred plný vanilkovo-orieškovej chuti. Na prípravu použijeme obľúbenú a zdravú mandľovú múku a nikto nespozná, že tieto magdalénky sú bezlepkové.
Pripravte si s spoločne deťmi tento lahodný dezert v podobe malých vanilkových koláčikov na perfektnú desiatu do školy alebo ich podávajte s horúcim kakaom alebo šálkou čaju, či kávy pre dokonalý relax. Najlepšie chutia do polovice namočené v čokoládovej poleve.
Prajeme Vám dobrú chuť !
Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.
Ingrediencie
Na cesto budete potrebovať:
Na čokoládovú polevu budete potrebovať:
Postup prípravy
-
Maslo a med si rozpustíme na miernom plameni v menšom hrnci, až kým sa nerozpustia. Priebežne premiešavame.
-
Zvlášť si zmiešame sypké suroviny vo väčšej miske - obe múky, prášok do pečiva, štipku soli, vanilku a cukor.
-
Do takto pripravenej zmesi zo sypkých surovín, pridáme rozpustené maslo s medom a jemne zašľaháme vajíčka.
-
Vznikne nám jemné cesto, ktoré vylejeme do vopred vymastenej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov zhruba 15 minút (podľa typu rúry).
-
Magdalénky môžete pred podávaním namočiť do polovice ich tvaru do čokolády alebo posypať práškovým cukrom.
Tip: Roztopte trochu horkej čokolády s trochou masla a polovicu každej magdalénky ponorte do čokolády. Ak chcete, aby bola čokoláda hladká a krehká, môžete čokoládu temperovať.
Prajeme Vám dobrú chuť !