Kakaovo-tvarohový koláč s ovocím

Pripravte si s nami svieži tvarohový koláč s ovocím, ktorý máte hotový do 30 minút !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 4 fotografie
Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 min Čas varenia 20 min Celkový čas 35 min
Porcie: 6
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Ak ste dostali chuť na svieži tvarohový koláč s ovocím, ktorý máte hotový do 30 minút, máme pre Vás ideálny recept. Je to ideálny ľahký dezert, ak nemáte celé poobedie na vypekanie. Aj keď koláčik nie je príliš sladký, ako dezert je vynikajúci a nasýti aj sladké chuťové poháriky.

Ak máte prebytky ovocia zo záhrady, alebo Vám zostalo akékoľvek zamrazené alebo sterilizované ovocie z minulej úrody, v tomto koláčiku ho ideálne využijete. Vďaka lahodnému kakaovému korpusu si ho obľúbia nielen veľkí, ale isto aj malí maškrtníci.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. V mise alebo kuchynskom robote vyšľaháme vajíčka, 50g trstinového cukru a maslo, postupne pridáme mlieko a ½ kyslej smotany. Vyšľaháme do hladkej, ľahko penistej konzistencie.

  2. Medzitým si zmiešame múku s práškom do pečiva, ktoré jemne vmiešame do misy s vyšľahanými tekutými surovinami.

  3. Ak je cesto hutnejšie, pridáme ešte mlieko, aby nám vzniklo jemné tekutejšie cesto, ktoré sa nám bude ľahko nalievať do pripravenej formy na pečenie. 

  4. Zvlášť si pripravíme tvarohovú vrstvu a to zmiešaním jemného tvarohu, druhej polovice kyslej smotany a 20g trstinového cukru.

  5. Do okrúhlej formy na pečenie (naša forma má priemer 22cm), ktorú si najprv  vymastíme maslom, nalejeme vrstvu cesta, následne po lyžičkách pridáme rovnomerne na cesto vrstvu tvarohu. Na záver posypeme mrazeným alebo čerstvým ovocím, ktoré máme k dispozícii.

  6. Koláčik pečieme cca. 20-25 minút na 170st. v teplovzdušnej rúre.

  7. Po dopečení ho môžeme jemne pokvapkať medom, necháme vychladnúť a degustujeme. Dobrú chuť! 

Kľúčové slová: tart, ovocie, tvaroh

Páči sa Vám tento recept?

Zdieľajte tento na Instagrame a označte ho hashtagom #ekobionatura, ak sa Vám páči. Sledujte náš profil @eko_bio_natura na Instagrame pre viac noviniek, článkov & receptov !

Pripnite si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a sledovateľmi na Pintereste !

pinit
Zaradené do

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *