Jednoduché zemiakové pagáče

Voňavé a mäkkučké zemiakové pagáče upečiete rýchlo a jednoducho ako ideálne pohostenie pre návštevu alebo len tak k večernému poháru vínka !
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Prezrieť galériu 3 fotografie
Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 15 min Čas varenia 15 min Čas odpočívania 60 min Celkový čas 1 hod 30 min
Porcie: 6
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Recept pre všetkých fanúšikov slaného pečivka a jednoduchého pečenia. Voňavé a mäkkučké zemiakové pagáče upečiete rýchlo a jednoducho ako ideálne pohostenie pre návštevu alebo len tak k večernému poháru vínka, či ako slanú maškrtu pre deti.

Tento recept je možné pripraviť aj v bezlepkovej verzii, aby ste si mohli pochutiť aj vy - bezlepkáči. Stačí múku nahradiť bezlepkovou múkou, ktorú používate na prípravu kysnutého pečiva.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Múku zmiešame so sušeným droždím, soľou, rozpučenými (alebo rozmixovanými) zemiakmi, pridáme mlieko a masť. Vypracujeme cesto, ktoré bude vláčne a oddeľujúce sa od stien misky.

  2. Dobre vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť cca. 45-60 minút na teplom mieste.

  3. Keď nám cesto nakyslo, vyvaľkáme ho na doske na hrúbku okolo 0,5cm a vykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a posypeme semiačkami podľa chuti.

  4. Pečieme na 180 stupňov, cca. 15 minút podľa typu rúry. Z tejto dávky vyjde cca. 30ks pagáčov.

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *