Čokoládová babka z kysnutého cesta
Popis
Lahodné maslové nadýchané cesto a výrazná hustá čokoláda, to je dezert k poobednej kávičke ako sa patrí. Chutiť bude zaručene aj tým najmenším.
Ingrediencie
Na prípravu kysnutého cesta budete potrebovať:
Na prípravu čokoládovej plnky budete potrebovať:
Postup prípravy
-
Múku, droždie, vajíčko, cukor, vodu a mlieko spolu vymiešame v kuchynskom robote až kým nám nevznikne hladké cesto. Na záver miesenia pridáme maslo a soľ a znova necháme pár minút spolu premiesiť.
-
Cesto presunieme do väčšej misky, prikryjeme a necháme vykysnúť v chladničke pár hodín, najlepšie celú noc.
-
Pripravíme si plnku a to tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom alebo kokosovým olejom a postupne k nim pridáme kakao, škoricu, trstinový cukor a štipku soli.
-
Vyberieme cesto z chladničky a na pomúčenej doske ho rozváľkame na obdĺžnik. Na cesto natrieme plnku, pričom okraje necháme voľné tak aby sa nám cesto lepšie rolovalo.
-
Cesto potreté plnkou zrolujeme a potom rolku pozdĺžne rozkrojíme na 2 vrkoče, ktoré budeme zapletať jeden cez druhý.
-
Oba konce rolky poriadne spojíme a stiahneme. Takto pripravené cesto s plnkou prenesieme do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie a necháme podkysnúť cca. 1 hodinu.
-
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca. 40-45 minút.