Čokoládová babka z kysnutého cesta

S dezertom plným čokolády nikdy nesklamete ! Dnes si spolu pripravíme recept na tradičný kysnutý koláč z maslového nadýchaného cesta s čokoládovou plnkou.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
Prezrieť galériu 3 fotografie
Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 15 min Čas varenia 40 min Čas odpočívania 60 min Celkový čas 1 hod 55 min
Porcie: 5
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Lahodné maslové nadýchané cesto a výrazná hustá čokoláda, to je dezert k poobednej kávičke ako sa patrí. Chutiť bude zaručene aj tým najmenším.

Ingrediencie

Na prípravu kysnutého cesta budete potrebovať:

Na prípravu čokoládovej plnky budete potrebovať:

Postup prípravy

  1. Múku, droždie, vajíčko, cukor, vodu a mlieko spolu vymiešame v kuchynskom robote až kým nám nevznikne hladké cesto. Na záver miesenia pridáme maslo a soľ a znova necháme pár minút spolu premiesiť. 

  2. Cesto presunieme do väčšej misky, prikryjeme a necháme vykysnúť v chladničke pár hodín, najlepšie celú noc.

  3. Pripravíme si plnku a to tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom alebo kokosovým olejom a postupne k nim pridáme kakao, škoricu, trstinový cukor a štipku soli. 

  4. Vyberieme cesto z chladničky a na pomúčenej doske ho rozváľkame na obdĺžnik. Na cesto natrieme plnku, pričom okraje necháme voľné tak aby sa nám cesto lepšie rolovalo.

  5. Cesto potreté plnkou zrolujeme a potom rolku pozdĺžne rozkrojíme na 2 vrkoče, ktoré budeme zapletať jeden cez druhý. 

  6. Oba konce rolky poriadne spojíme a stiahneme. Takto pripravené cesto s plnkou prenesieme do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie a necháme podkysnúť cca. 1 hodinu.

  7. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca. 40-45 minút.

Kľúčové slová: čokoláda, kysnuté cesto

Branislav Martinský

Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *