Proteínové palacinky s cvrčkovou múkou

[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Čas prípravy 10 mins
Čas varenia 15 mins
Celkový čas 25 min
Spôsob varenia: Pečenie
Kuchyňa: Moderná kuchyňa
Chody: Bez lepku, Dezerty
Náročnosť: Začiatočnícke
Porcie: 6
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka
Popis

Použite cvrčkovú múku bohatú na živiny a za 10 minút viete pripraviť tento skvelý recept plný bielkovín, navyše úplne bez lepku ! Tieto proteínové palacinky sú ideálne na raňajky, či po cvičení na doplnenie proteínov do vašej stravy. 

Viac o využití cvrčej múky sa dočítate v našom článku: "Hmyz ako potravina budúcnosti".

Ingrediencie
  • 3/4 cup múky z cvrčkov
  • 1/2 tsp sódy bikarbóny
  • 1/2 tsp morskej soli
  • 1 štipka škorice
  • 1 tbsp hnedého cukru
  • 3 ks vajce
  • 3 tbsp gréckeho jogurtu
  • 1 tsp vanilkového extraktu
  • 1 tbsp rozpusteného masla (alebo kokosového oleja)
Postup prípravy
  1. 1

    V miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu, soľ, škoricu a hnedý cukor, kým sa dobre nespoja.

    [sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]

  2. 2

    V malej miske vyšľahajte vajíčka s jogurtom, vanilkou a maslom. Mokré prísady pridajte do suchých prísad, následne pridajte ½ šálky vody a šľahajte, kým sa dobre nespoja.

  3. 3

    Panvicu vymastite maslom alebo kokosovým olejom a na každú palacinku použite asi 2-3 polievkové lyžice cesta. Opekaje 2 min. z každej strany až kým nie sú zlatavé.

    Dobrú chuť !

Prečítajte si online: https://www.eko-bio-natura.sk/recept/proteinove-palacinky-s-cvrckovou-mukou/
Branislav Martinský
Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

  • https://www.facebook.com/Eko-Bio-Naturask-108573598005112/
  • https://www.instagram.com/eko_bio_natura/
  • https://twitter.com/eko_bio_natura/
  • https://www.youtube.com/channel/UC7xxjtKepq5F1mlxziBYCLw/