Kto má rád kombináciu banán + škorica, tak ako my, príde si na svoje !
Jednoduchý recept na banánovo-škoricové osie hniezda prinášame aj vo verzii bez lepku. Sú ideálne ako poobedný koláčik ku káve alebo aj ako sladká desiata pre deti. Voňavé a vláčne osie hniezda, ktoré vám zaručene budú chutiť.
Najprv si pripravíme kvások z ½ čerstvého droždia, 20g trstinového cukru a vlažného mlieka. Zmiešame a necháme prikryté na teplom mieste cca. 10-15 minút.
[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Medzitým zmiešame múku, zvyšok cukru, štipku soli, žĺtka s rozpusteným maslom a následne primiešame hotový kvások. Vypracujeme vláčne nelepivé cesto, najlepšie s použitím kuchynského robota. Vypracované cesto odložíme prikryté vykysnúť cca. 1 hod., kým nezdvojnásobí svoj objem.
Plnku si pripravíme tak, že v menšej miske si roztlačíme zrelý banán, zmiešame so zmäknutým maslom a kokosovým olej, škoricou a cukrom do hladkej hustejšej hmoty.
Vykysnuté cesto si vyvalkáme na tenkú vrstvu, na ktorú rovnomerne natrieme pripravenú plnku. Opatrne cesto zrolujeme do valčeka a krájame na krúžky.
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a kým sa nám nahreje, nakrájané cesto naukladáme na pekáč alebo plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 15-20 minút podkysnúť.
Osie hniezda môžeme potrieť vajíčkom, posypať sezamom a dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút.