Valentínske bezlepkové srdiečka s mascarpone krémom

[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Čas prípravy 50 mins
Čas varenia 10 mins
Celkový čas 1 hod
Spôsob varenia: Pečenie
Kuchyňa: Moderná kuchyňa
Chody: Bez lepku, Dezerty
Náročnosť: Mierne pokročilé
Porcie: 15
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka
Diétne: Bezlepková diéta
Popis

Pripravte si s nami valentínske bezlepkové srdiečka z medového cesta s lahodným mascarpone krémom, ktorými zaiste potešíte vašich milovaných členov rodiny !

Vedeli ste, že Deň svätého Valentína vznikol pôvodne ako kresťanský sviatok na mučeníka menom Svätý Valentín? Viaže sa k legende, podľa ktorej sv. Valentín vrátil zrak slepej dcére svojho žalárnika a pred popravou jej napísal list podpísaný "Tvoj Valentín".  Početné neskoršie dodatky k legende ju spojili s témou lásky a jej romantického vyznania. Prostredníctvom neskorších ľudových tradícií sa stal 12. február významnou kultúrnou, náboženskou a najmä obchodne zameranou oslavou romantiky a lásky v mnohých regiónoch sveta.

Naše valentínske srdiečka sú jednoduché a rýchle na prípravu a ozdobiť ich môžete podľa vašej fantázie. Dotvoriť ich môžete romantickým ružovým krémom, vďaka ktorému vyznáte lásku svojim najmilším. Prajeme Vám krásneho Valentína !

Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami :) 

Ingrediencie
    Na prípravu srdiečok budete potrebovať:
  • 350 g bezlepkovej múky (použiť môžete Liana Cake Mix alebo Schär Mix C)
  • 3 tbsp medu
  • 70 g práškového cukru
  • 70 g masla
  • 2 ks vajcia
  • 1,5 tsp prášku do pečiva (najlepšie typ s vinným kameňom)
  • 1 tbsp kakaa (použite v prípade, ak chcete aj kakaovú verziu cesta)
  • Na prípravu krému budete potrebovať:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 3 tbsp malinového sirupu (použite v prípade, ak chcete ružovú verziu krému)
  • Na ozdobu:
  • 15 ks čokoládové srdiečka (zn. Milka)
  • 1 ks Dekor mix zdobenie (zn. Dr.Oetker)
Postup prípravy
  1. 1
    Príprava cesta

    Do väčšej misky si pripravíme odváženú bezlepkovú múku, do ktorej postupne primiešavame sypké suroviny, teda preosiaty práškový cukor, prášok do pečiva a dôkladne premiešame. Následne pridáme vajíčka, med a maslo v izbovej teplote a vymiešame tuhšie cesto.

    Pozn.: V prípade, ak chceme spraviť aj kakaovú verziu cesta, suroviny si rozdelíme na polovicu do 2 misiek a do jedného cesta primiešame aj kakao. Obe cestá vymiesime štandardným spôsobom do tuhšej konzistencie.

    [sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]

  2. 2

    Cesto si rovnomerne vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca. 3 mm a vykrajujeme menšie srdiečka. Vykrojené srdiečka ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre zhruba 5-7 minút na 180 st. podľa typu rúry. Podľa možnosti sledujeme srdiečka v rúre, či sú správne upečené.

  3. 3

    Upečené srdiečka vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.

  4. 4
    Príprava krému

    Šľahačku a mascarpone si jemne vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom mixérom do tuhej konzistencie. Nešľaháme príliš dlho, aby sme krém neprešľahali, lebo nám môžu vzniknúť malé hrudky. 

    Pozn.: Ak si chceme pripraviť aj "valentínsku "ružovú verziu krému, polku krému preložíme do druhej misky a opatrne primiešame metličkou malinový sirup až kým nedosiahneme ružovú farbu, ktorú chceme.

  5. 5

    Cukrárske vrecko si naplníme krémom a ozdobne plníme upečené srdiečka. Zdobíme podľa fantázie.

    Dobrú chuť !

Kľúčové slová: bez lepku, valentin
Prečítajte si online: https://www.eko-bio-natura.sk/recept/valentinske-bezlepkove-srdiecka/
Branislav Martinský
Zakladateľ EKO-BIO-NATURA & blogger

Milovník prírody, zdravého varenia a zdravého životného štýlu, rodák z Liptova, momentálne žijúci v Bratislave. Rád varím a pečiem zdravé jedlá, vo voľnom čase športujem, mám rád plávanie a hlavne turistiku v prírode.

  • https://www.facebook.com/Eko-Bio-Naturask-108573598005112/
  • https://www.instagram.com/eko_bio_natura/
  • https://twitter.com/eko_bio_natura/
  • https://www.youtube.com/channel/UC7xxjtKepq5F1mlxziBYCLw/