Neviete aký dezert si pripraviť na letné popoludnie, ktorého príprava Vám nezaberie viac ako pár minút? S naším receptom na bezlepkové tiramisu do pohárov môžete jednoducho pripraviť neodolateľný taliansky dezert, ktorý chutí úžasne a vyzerá ešte lepšie. Užite si osviežujúce tiramisu s vrstvami jemných piškót, krémovej chuti mascarpone a aromatickej kávy.
Pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové piškóty, najlepšie sa hodia talianske piškóty savoiardi. Taktiež si môžete spraviť bezlaktózovú verziu tohto receptu a to nahradením klasického mascarpone jeho rastlinnou verziou. Tiramisu najlepšie chutí vychladené a odstáte na pár hodín v chladničke.
Dobrú chuť !
Pozn.: Fotka je ilustračná a slúži pre inšpiráciu. Recept je overený a odskúšaný. Môžete ho zdieľať, komentovať a voľne šíriť. Ďakujeme, že varíte a pečiete s nami.
Vo väčšej miske si naprv pripravíme krém. Ručným šľahačom alebo kuchynským robotom vyšľaháme mascarpone so smotanou a cukrom do nadýchanej krémovej konzistencie.
[sc name="reklama-v-receptoch"][/sc]
Do malej misky si pripravte kávu, ktorá bude slúžiť na namáčanie piškót.
Do každého pohára umiestnite na dno jednu piškótu, ktorú predtým jemne namočíte do pripravenej misky s kávou. Mali by ste byť opatrní, aby ste úplne nenasiakli, inak sa môžu rozpadávať.
Ak sú piškóty príliš dlhé, môžete ich predtým prispôsobiť veľkosti pohárov. Môžete ich nalámať alebo nakrájať.
Na piškóty v každom pohári pridajte vrstvu krému. Postup opakujte s ďalšou vrstvou piškót namočených v káve a ďalšou vrstvou krému.
Vrch každého tiramisu v pohári posypte vrstvou kakaa.
Zakryte poháre a dajte ich do chladničky na minimálne 2-3 hodiny (avšak ideálne cez noc), aby sa tiramisu dobre prepojilo a stuhlo.
Pred podávaním môžete na vrch pridať ešte trochu čerstvého kakaa alebo dozdobiť čokoládovými hoblinkami pre dokonalú chuť.
Tip: Pamätajte, že pri príprave tiramisu je dôležité použiť čerstvé ingrediencie a kvalitné suroviny pre najlepší výsledok.
Dobrú chuť !