RECEPT: Obaľované šampiňóny Portobello pečené v rúre

Už bežne dostupné šampiňóny Portobello sme sa rozhodli pripraviť v rúre na štýl vysmážaných šampiňónov a naozaj nás milo prekvapili. Chuťovo výborné šampiňóny sú po upečení chrumkavé a vo vnútri šťavnaté.

Šampiňóny Portobello sú dokonca zdrojom niekoľkých dôležitých živín, ako napr. riboflavínu či draslíka a môžete ich pripraviť na niekoľko spôsobov. Príprava v rúre je omnoho zdravšia ako klasický spôsob vysmážania, keďže sme nepoužili ani kvapku oleja a šampiňóny nestratili na chuti, či chrumkavosti, práve naopak !

  • Čas prípravy:

    cca. 60 minút

  • Náročnosť:

    ★★☆☆☆

  • Počet hlavných ingrediencií:

    5

  • Počet porcií:

    z tohto receptu vyjde cca 4-5 porcií

Suroviny

Na prípravu zdravej verzie vysmážaných šampiňónov Portobello budete potrebovať:
  • 4ks šampiňónov Portobello
  • 150g múky
  • 2 vajcia
  • 1dcl mlieka
  • 150g strúhanky
  • soľ, korenie, sézam, bylinky,…

Postup prípravy

  1. Šampiňóny si očistíme, zbavíme hlúbiku a nakrájame na cca. 2-3 cm široké prúžky. Necháme vysušiť a potom ich osolíme a okoreníme.
  2. Pripravíme si 3 misky na trojobal a medzitým si rozohrejeme rúru na 180st. Do prvej misky si pripravíme múku, v druhej miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a v tretej miske zmiešame strúhanku so soľou, korením, sézamom, bylinkami alebo chilli. 
  3. Prúžky šampiňónov Portobello postupne obaľujeme v múke, vajíčkach a strúhanke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Ja vždy pridám do rúry aj na plátky nakrájané zemiaky a inú zeleninu, ktorú mám doma a hneď mám pripravenú aj prílohu. 
  5. Pečieme na 180 stupňov cca. 20 minút a karfiol podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo domácim cesnakovým dressingom.

Dobrú chuť! 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *