Jednoduchý recept na cviklové špagety s jednou z najzdravších potravín. Cvikla je plná vlákniny, vitamínov, minerálov a má jedinečnú farbu, ako aj chuť. Tento recept vám nezaberie viac ako 20 minút a zdravý obed je na stole !
Na prípravu použite kvalitné špagety a cvikla najlepšie chuťovo ladí s originálnym feta syrom, ktorý je vyrobený z ovčieho mlieka. Čerstvé mikrobylinky a opražené oriešky na vrch – neskutočne si pochutnáte.
-
Čas prípravy:
cca. 20 minút
-
Náročnosť:
★★☆☆☆
-
Počet hlavných ingrediencií:
6
-
Počet porcií:
z tohto receptu vyjde cca 4-5 porcií
Suroviny
Na prípravu špagiet s cviklovou omáčkou budete potrebovať:
- 5ks menšej uvarenej/upečenej cvikly
- 1 malá cibuľa/šalotka
- 3 strúčiky cesnaku
- šťava z ½ citróna
- 1 balenie celozrnných alebo bezlepkových špagiet
- 100 ml BIO mlieko /rastlinné alebo kravské/
- soľ, korenie, rozmarín, garam masala
- 2 PL olivový olej
- 1 balenie feta syr
- mikrobylinky a opražené kešu na posypanie
Postup prípravy
- Uvarenú alebo upečenú cviklu vložíme do mixéra, spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, cesnakom, cibuľou a dôkladne rozmixujeme.
- Medzitým si uvaríme v osolenej vode špagety tak aby boli „al dente“, teda ani tvrdé ani mäkké. Varíme cca. 6-8 minút, následne scedíme a neoplachujeme vodou.
- Rozmixovanú omáčku vylejeme do hrnca, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, mierne prevaríme, aby sa chute spojili. Nakoniec pridáme mlieko na zjemnenie chuti a opäť 2-3 minútky prevaríme.
- Do väčšej misy vložíme uvarené špagety a uvarenú cviklovú omáčku. Opatrne premiešame a podávame posypané fetou, mikrobylinkami, či opraženými kešu.
Dobrú chuť!