RECEPT: Cviklové špagety s fetou

Jednoduchý recept na cviklové špagety s jednou z najzdravších potravín. Cvikla je plná vlákniny, vitamínov, minerálov a má jedinečnú farbu, ako aj chuť. Tento recept vám nezaberie viac ako 20 minút a zdravý obed je na stole !

Na prípravu použite kvalitné špagety a cvikla najlepšie chuťovo ladí s originálnym feta syrom, ktorý je vyrobený z ovčieho mlieka. Čerstvé mikrobylinky a opražené oriešky na vrch –  neskutočne si pochutnáte.

  • Čas prípravy:

    cca. 20 minút

  • Náročnosť:

    ★★☆☆☆

  • Počet hlavných ingrediencií:

    6

  • Počet porcií:

    z tohto receptu vyjde cca 4-5 porcií

Suroviny

Na prípravu špagiet s cviklovou omáčkou budete potrebovať:
  • 5ks menšej uvarenej/upečenej cvikly
  • 1 malá cibuľa/šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šťava z ½ citróna
  • 1 balenie celozrnných alebo bezlepkových špagiet
  • 100 ml BIO mlieko /rastlinné alebo kravské/
  • soľ, korenie, rozmarín, garam masala
  • 2 PL olivový olej
  • 1 balenie feta syr 
  • mikrobylinky a opražené kešu na posypanie

Postup prípravy

  1. Uvarenú alebo upečenú cviklu vložíme do mixéra, spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, cesnakom, cibuľou a dôkladne rozmixujeme. 
  2. Medzitým si uvaríme v osolenej vode špagety tak aby boli „al dente“, teda ani tvrdé ani mäkké. Varíme cca. 6-8 minút, následne scedíme a neoplachujeme vodou.
  3. Rozmixovanú omáčku vylejeme do hrnca, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, mierne prevaríme, aby sa chute spojili. Nakoniec pridáme mlieko na zjemnenie chuti a opäť 2-3 minútky prevaríme.
  4. Do väčšej misy vložíme uvarené špagety a uvarenú cviklovú omáčku. Opatrne premiešame a podávame posypané fetou, mikrobylinkami, či opraženými kešu.

          Dobrú chuť!

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *