RECEPT: Chrumkavý obaľovaný karfiol pečený v rúre

Kto by nepoznal chrumkavý vysmážaný karfiol? Je to jedno  z obľúbených slovenských tradičných jedál a buď ho zbožňujete alebo neznášate. U nás je to ten prvý prípad, avšak keďže sa snažíme jesť zdravo, pripravili sme si pre Vás zdravú verziu “vysmážaného” karfiolu pečeného v rúre.

Aj napriek tomu, že ho nevysmažíme v oleji, neuberie to z jeho chrumkavosti a vo vnútri Vás prekvapí jeho lahodná mäkká konzistencia. Najlepšie chutí s domácim cesnakovým dressingom, avšak nesklame ani kvalitný jemne pikantný kečup či domáca tatarka. Ako prílohu sme zvolili pečené zemiaky so zelerom obalené v bylinkách. Chutný a zdravý obed je stole !

  • Čas prípravy:

    cca. 60 minút

  • Náročnosť:

    ★★☆☆☆

  • Počet hlavných ingrediencií:

    5

  • Počet porcií:

    z tohto receptu vyjde cca 4-5 porcií

Suroviny

Na prípravu zdravej verzie vysmážaného karfiolu budete potrebovať:
  • 1 hlávka karfiolu
  • 150g múky
  • 150g strúhanky
  • 2 vajcia
  • 1dcl mlieka 
  • soľ, korenie, sézam, bylinky, chilli, …

Postup prípravy

  1. Karfiol si očistíme od listov a nakrájame na malé ružičky, ktoré umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.
  2. Pripravíme si 3 misky na trojobal a medzitým si rozohrejeme rúru na 180 stupňov. Do prvej misky si pripravíme múku, v druhej miske rozšľaháme vajíčka s mliekom a v tretej miske zmiešame strúhanku so soľou, korením, sézamom, bylinkami alebo chilli. 
  3. Ružičky karfiolu postupne obaľujeme v múke, vajíčkach a strúhanke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Ja vždy pridám do rúry aj na plátky nakrájané zemiaky a inú zeleninu, ktorú mám doma a hneď mám pripravenú aj prílohu. 
  5. Pečieme na 180st. cca. 30 minút a karfiol podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo domácim cesnakovým dressingom.

           Dobrú chuť! 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *